A'dan Z'ye Cilt Bakımında Kullanılan Asitler ve Bu Asitlerin Etkileri
Sağlıklı bir cilde sahip olmamız için yediğimize içtiğimize dikkat etmeliyiz. Canlı bir cilde sahip olmak için beslenmemiz ve uyku düzenimiz yeterli dengeli olmalıdır.
Bunun yanı sıra yeterli suç içmemizde cildimize sağlık ve parlaklık verir. Bunların dışında cildimize sağlıklı bir parlaklık ve canlılık vermek için cilt bakımları yapmalıyız. Çeşitli kozmetik ürünleri ile cildimizi güzelleştirebiliriz. Ancak asıl cildimizin asitlere ihtiyacı vardır.
Cilt bakımı yapmak isteyenler için bu yazımızda A'dan Z'ye Cilt Bakımında Kullanılan Asitler ve Etkileri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Parlak bir cilde sahip olabilmek için yapacağımız cilt bakımlarına asitleri de eklersek size de cildinizdeki ışıltıyı hemen fark edeceksiniz. Peki, asit nedir? Cilt bakımında kullanılan asitler nelerdir? Ve asitlerin cilt üzerindeki etkileri nelerdir? Bu soruların her birini tek tek araştırarak sizi bu konu hakkında bilgilendirelim.
Cilt Bakımında Kullanılan Asit Nedir?
Parlak bir cilde sahip olmak için, dengeli beslenmek ve yeterli su tüketmek ile uyku düzeni kadar önemliyse, bir o kadarda cildimize doğru bakımı yamamızda önem taşıyor. Cilt bakımında asit kullanmak ne alaka diyebilirsiniz. Ancak zaten her şeyin içinde asit doğal olarak vardır. Yani cildimizde de zaten doğal olarak asit mevcuttur. Bu yüzden cildimizdeki asit oranını da asitli cilt bakımları ile dengeleyerek cildimiz parlar ve sağlıklı bir görünüm alır.
Şimdi gelelim cilt bakımında kullanılan asit nedir? Sorusunun cevabına. Öncelikle asit maddesinin ne olduğuna değinelim. Asit, suda çözüne bilen hidrojen ve iyon değişimini hızlandıran bir maddedir. Bilindiği gibi asit yakıcı ve tahriş edici özelliği ile bilinir. Ayrıca asitli maddeler tehlikeli ve çocuklardan uzak tutulması gereken maddedir. Bütün bunlar bir yana birde faydalı asitler vardır ki bizim bu asitlere ihtiyacımız olduğu gibi biz bu faydalı asitlerden pek çok yerde yararlanırız.
Faydalı asitler şunlardır:
- Alfahidroksi asitler,
- Beta hidroksil asitler
- Hyalüronik asitler
Cilt Bakımında Kullanılan Asitler ve Etkileri
Sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olan bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapmamız önemlidir. Ancak gelişi güzel bilinçsizce yapılan cilt bakımlarından fazla verim alamayız. Cilt bakımlarımızı cilt tipimize göre yararlı asitlerden faydalanarak yapmamız cilt uzmanları tarafından da tavsiye ediliyor. Cildimiz üzerinde iyileştirici, yapıcı, onarıcı ve güzelleştirici etkisi olan yararlı asitler cildimize sağlık verirken bir yandan da cildimize parlaklık ve pürüzsüzlük verir.
Cilt Bakımında Kullanılan Asitler ve Etkileri şunlardır:
- Salisilik Asit, özellikle akne ve sivilce sorunu olan ciltler için önerilir. Salisilik asit ile yapılan cilt bakımlarında Akneli cilt tipleri üzerinde olağan üstü bir etkisi olan salisilik asit cilt tonunu dengeleme özeliğine de sahiptir. Ayrıca cilt tonunu dengeler.
- Glikolik Asit, cilt uzmanları tarafından orta yaşlılara tavsiye ediliyor. Glikolik asit ile yapılan cilt bakımları cilt kırışıklığını gidermek ve cildin daha pürüzsüz ve gergin olmasını sağlamak için tavsiye ediliyor.
- Mandelik Asit ile cilt bakımı hassa ciltler için öneriliyor.
- Sitrik Asit, cilt bakımında genellikle yapıcı ve onarıcı özelliği için kullanıyor.
- Laktik Asit, cilt bakımında cilt arındırıcı özelliği için kullanılıyor.
- Tartarik Asit, cilt bakımında cilt yüzeyini yenilemesi ve sıkılaştırıcı özelliği yüzünden kullanılıyor.
- Malik Asit ile yapılan ciltler yenilenerek parlaklık ve ışıltılı bir görünüme kavuşturur.
- Hyalüronik Asit ile cilt bakımı kuru ciltler için nemlendirici olarak önerilir.
- Ferulik Asit ile cilt bakımı UV ışınlarından korunmak için yapılıyor.
- Kojik Asit, ile yapılan cilt bakımı genelde hastalıklı ciltleri zararlı bakterilerden temizlemek için yapılır.
- Laurik Asit ile cilt bakımı akne oluşumu ile ciltteki pullanmayı önlemek için yapılır.
- Lipoik Asit ile düzenli yapılan cilt bakımı sonrasında ciltteki kırışıklıklar gider ve cildin daha genç bir görünür.
- Askorbik Asit türü kolejin üretiminin yüksek olma özelliği için cilt bakımlarında kullanılır.