Saç Bakımı İçin Pratik Tarifler!
Günümüz insanın en fazla özen gösterdiği yerlerden bir tanesi de saçlarıdır. Özellikle bayanlar bu konuda ilk sırayı alır.
Dolayısıyla kadınlar bu saç bakımı konusunda daha hassas olmaktadırlar. Bundan dolayı doğallığın, bakımın, özenin ve güzelliğin farkına varan kişiler adına saç bakımında pratik çözümler bulunmakta olup, bunları sizin için derleyip istifadenize sunduk. Herkes gibi sizde evde doğal yollarla saçınıza bakım yaparak doğal bir güzelliğe ve saça sahip olabilirsiniz. Peki, saç bakımında pratik çözümler nelerdir? İsterseniz gelin birlikte göz atalım.
Doğal Maskelerle Sivilcelerinizi Kurutun! 5 Doğal Maske Tarifi!
Dökülen Saçlar İçin Çözüm Tarifi
Birçok insanın ortak derdi olan dökülen saçlar içinde çözüm yolu mümkündür. Peki, bu çözüm yolu nedir? İşte, size dökülen saçlar için tarif; dökülen saç tarifi için lazım olan malzemeler şunlardır.
- 25 damla oranında sedir ağacı yağı
- 60 ml. Susam ya da avokado yağı
Çözüm Tarifi; bize lazım olan malzemeleri bir cam kâseye alıyoruz ve karıştırma yapmak suretiyle güzel bir şekilde karıştırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz bu karışımı saç dip ve köklerine kadar masaj yaparak yedirme işlemi yapıyoruz. Karıştırma işlemi bitiminden sonra kafamızı bir bez ya da tülbent ile kapatıp sabaha kadar öylece bırakıyoruz. Sabah ilk işimizi ise kafamızı bir şampuan yardımıyla yıkıyor ve durulama işlemi yapıyoruz. Bu işlemden daha etkin bir sonuç almak için bu işlemi hafta 3 defa tekrar etmek suretiyle devam ettiriyoruz. Dökülen saçlar için çözüm tarifi bu kadar.
Saç Derisini Canlandırma ve Yenileme Tarifi
Günlük yaşam içinde yaşanılan stres, güneş ışınlarına fazlaca maruz kalmak, tozlu, kirli ortamlarda bulunmak gibi birçok nedenin ortaya çıkardığı sonuçlardan bir tanesi de saç derisini olumsuz etkileyerek yıpranmakta olup saç dökülmelerine yol açmasıdır. Böyle bir sorunu olan kişiler için tarif mümkündür. Bundan dolayı saç derisini canlandırma ve yenileme tarifi için şu malzemelere ihtiyaç vardır. Malzemeler;
- 2 su bardağı kadar hakiki zeytinyağı
- 3 damla kekik yağı,
- 3 damla adaçayı yağı,
- 3 damla biberiye yağı,
- 3 damla Susam Yağı,
- 3 damla Hint yağı
Tarifi; İstenilen malzemeleri temin ettikten sonra hepsini bir cam kâseye döküyor ve akabinde karıştırma işlemini yapıyoruz. Belli bir süre sonra karışımı saç kök ve diplerine kadar masaj yapmak koşulu ile yedirme işlemini gerçekleştiriyoruz. Daha sonra saçımızı bir poşet ya da streç ile iyice kapatarak 3-4 saat kadar beklemeye alıyoruz. En sonunda saçımızı bir şampuanla yıkayarak durulama işlemini gerçekleştiriyoruz. Hepsi bu kadar.
Saçlar Nasıl Durulanır?
Saçın yıkanması kadar durulanması da önemli bir ayrıntıdır. Doğru teknik ile durulanmayan saçlar için sonuç istediğimiz gibi olmayabilir. Bunun için saç durulama işlemin ayrı bir önem kazanmaktadır. O zaman saçlar nasıl durulanır? İşte bu sorunun cevabı…
Saç durulamak adına ihtiyaç duyduğumuz bazı malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler ise; 1 adet limon kabuk rendesi, 1 adet tatlı kaşığı miktarında ufalanmış ıhlamur, 8 adet limonun suyu ve yarım litre olacak kadar su.
Tarifi; sadece 1 adet limonun kabuğunu rendeden geçirdikten sonra 1 tatlı kaşığı kadar avucumuzla toz haline getirdiğimiz ıhlamuru yarım litre suyun içine ilave ediyoruz. Ardından karışımı kaynama noktasına geldikten sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. Daha sonra karışımı bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra cam şişeye ya da kavanoza alıp akabinde içine 8 adet limonun suyunu da ilave ederek karıştırma işlemini yapıyoruz. Karışımı iyice çalkaladıktan sonra banyo sonrasında yıkanan saçların durulanması aşamasında 1 litre kadar durulama suyunun içine yaptığımız karışımın 8/1’i kadar oranını ilave ediyoruz. Daha sonra saçımızı durulayarak işlemi bitiriyoruz.
Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar;
- Saçları gereğinden fazla güneş ışığına maruz bırakmayınız.
- Saçınızı çok fazla sıcak su da yıkamayınız.
- Saçınızı banyoda çok uzun süre yıkamayanız.
- Gün aşırı yani çok sık aralıklarla saçlarınızı yıkamayınız.
- Tozlu, kirli ve yağlı ortamlardan mümkün mertebe uzak kalınız.