Hepsiburada, deprem bölgesinde 2 yıl sürecek programı tanıttı
Elif Nur GÜR- Özgür KUMANOVALI/ İSTANBUL, (DHA) - Hepsiburada, deprem bölgesinde kalıcı refaha katkı sağlamak amacıyla hazırladığı "Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü" programının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnafı 2 yıl boyunca teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla destekleyecek şirketin CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, "Bölgenin yaralarını ticaretle, e-ticaretle, tekrar istihdam seferberliği ile saracağız. 3 tane ihtisas merkezi kuracağız. 10 bin girişimci, 5 bin kadın girişimci programımızla Hepsiburada, 120 bin kişiye istihdam, 500 bin ailenin geçimine destek sağlayacak" dedi.
Hepsiburada'nın Mecidiyeköy'de genel merkez binasında düzenlenen toplantıda Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin, depreme ilişkin sunum yaparak, bölgedeki çalışmalarını anlattı. Gökçetekin, "6 Şubat sabahı maalesef acılı bir habere hep beraber uyandık. Hepsiburada ailesi olarak bütün çalışanlarımızla beraber ilk saatlerden itibaren büyük bir seferberlik başlattık. Şu ana kadar yüzlerce tırımızla sahaya indik. Platformunuzu sağ olsun Türkiye'nin duyarlı tüketicileriyle beraber bir yardımlaşma bir seferberlik platformu haline getirdik. Ticaret Bakanlığı ve STK'larla açtığımız kampanyalarla beraber bölgeye birçok yardım ulaştırdık. 6 Şubat'tan sonra biz çalışanlarımızla beraber hızla sahaya indik. Hem mikro dağıtımda destek olmak için hem orada depolama hizmeti vermek için. Ve burada alında yapacağımız katkıların birkaç hafta işe sınırlı olmadığını gördük" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ 10 MİLYARLIK TİCARET HACMİNE ULAŞMAK"
Nilhan Onal Gökçetekin, "Teknoloji ve ticaret gücüyle 2025 yılına kadar sürdüreceğimiz büyük bir programa karar verdik" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Bölgenin yaralarını ticaretle, e-ticaretle tekrar istirham seferberliği ile saracağız. 10 bin tane girişimci yaratacağız. 3 tane ihtisas merkezi kuracağız. Depolama ihtiyacı olana Hepsiburada'nın depolarıyla araç ihtiyacı olana HepsiJET'in araçlarıyla e-ticareti bilmeyene; "Ben faturayı nasıl keserim, ben ürünümü nasıl listelerim?" diyene, orada sunacağımız ihtisas merkezlerindeki bilgisayarla masa ile sandalye ile depo ile destek olarak hayatı tekrar geriye kazandıracağız. Hedefimiz 10 milyarlık bir ticaret hacmine ulaşmak. 10 bin tane girişimci ile bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. 5 bin tane kadın girişimci bulacağız. Hepsiburada için cinsiyet eşitliği çok önemli. 2017'den beri yılmadan çalışıyoruz. 38 bin kadın girişimci yarattık. Şimdi Güneydoğu Anadolu'da bize çok ihtiyacı olan o illerde şu ana kadar yarattığımız örneklere ek olarak 5 bin kadın girişimciyi daha çıkaracağız. Bir kadına elimiz dokunduğunda etrafta 4 tane aileye dokunuyoruz. Bir kadın istihdamı olduğunda birçok insanın hayatını değiştiriyoruz. 10 bin girişimci, 5 bin kadın girişimci programımızla Hepsiburada, 120 bin kişiye istihdam, 500 bin ailenin geçimine destek sağlayacak."
Vatandaşlardan gelen taleplere ilişkin de konuşan Gökçetekin, "Çok fazla yerden değişik talepler alıyoruz. Genellikle Kızılay ve AFAD ile birlikte çalışıyoruz. Yardımlar bir yerlere akıyor. Hepsiburada'nın bu konuda önemli bir teknolojik desteği de oldu. Kaymakamlıklardan, muhtarlıklardan, biz oradayken bütün köylerden gelen talepleri araçlaştıracak depodaki envanterle eşleştirecek bir yazılım hizmeti de kurduk. Adana ve Hatay'da bunu hayata geçirdik. Yardımlar doğru bir biçimde ihtiyaç noktalarına alabilsin diye. Biz kurduğumuz hem teknolojiyi hem yardımları sürdürmeye devam edeceğiz. Çocuklar çok önemli rehabilitasyonu çok önemli. Hem annelerine kadın girişimci programıyla dokunacağız hem bir gülüş yeter diye çocuklara açtığımız bir program var. Yakında TIR'larımızla oraya yola çıkacağız. Çocuklara da direkt olarak dokunmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Rakamsal yardımlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Gökçetekin, şunları kaydetti:
"Bizim yardım programımız 2025 yılının sonuna kadar sürecek. Oldukça büyük bir program 3 tane ihtisas merkezi kuracağız. Orada bir sürü bilgisayar, teknoloji ihtiyaçları olacak. Bir ekibe ihtiyaçları olacak. Bölgelerde yerel birlikteliğe ihtiyaçları olacak. Depolara, araçlara ihtiyaçları olacak. Biz gerekli miktarda kaynak ayırdık. Ayırmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar sahada olduğumuz için öncelikleri iyi anlayabildiğimiz düşünüyorum. İhtiyaçlar her gün değişiyor. Her gün farklılaşıyor. Biz 11 ilde Hepsiburada ailesi olarak teknolojiye söz verdik. Orada destek olacağımıza söz verdik. Orada olacağız ve gerekeni 3 yıllık programımız çerçevesinde yapacağız."
"EL ELE HER ŞEYİ BAŞARACAĞIZ VE BÖLGENİN YARALARINI SARACAĞIZ"
Gökçetekin, "Uzun yıllar sonra tekrar ülkeme geldim. Öncelikle ülkeme ve Hepsiburada'ya, aileye hizmet etmek için geldim. Türkiye beni her zaman gururlandırıyor. İnsanlarımız bana her zaman umut veriyor. Biz Hepsiburada sözünü çalışanımıza halkımıza onların da verdiği desteğe güvenerek verdik. El ele her şeyi başaracağız ve bölgenin yaralarını saracağız. Aydınlık güzel günler bizi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.
"HER SİPARİŞ BİR DESTEK PROGRAMINI AÇTIK"
Nilhan Onal Gökçetekin, programın detaylarını ise "Yöresel üreticilerin ürünlerini tespit ederek, sağlıklı ve satılabilecek durumda olanları konuştuk. Salça erişte nar ekşisi gibi yöresel ürünleri ücretsiz depolayıp satmaya başladık. Diğer satıcılardan da talep geldi. Her sipariş bir destek programını açtık. Vatandaşlarımız da bu tür programlara destek gösteriyorlar. Deprem bölgesindeki girişimciye kadına destek veriyorlar. Uzun vadede tekrar yaraları sararak bir kalkınma başlatmak amacıyla; ticaret ve teknoloji gücü programımızın çok kıymetli olacağını düşünüyoruz. Bununla bölgede refahı yeniden sağlayacağımıza inanıyoruz" diyerek anlattı.
TECİRLİ: ELİMDEKİ TÜM STOKLARI HEPSİBURADA SAYESİNDE TÜKETTİM
Toplantıya Hatay Reyhanlı'dan video bağlantısıyla katılan "Neşeli Mutfak"ın kurucusu kadın girişimci Dilek Tecirli de şu ifadeleri kullandı:
"Reyhanlı'da üretip topraktan sofraya mantığıyla 6 yıl önce işletme kurdum. Hepsiburada ile ilk kurduğum yıllarda yollarımız kesişti. Bu felaketle beraber Hepsiburada ekibi, bireysel ve firma olarak yanımdaydı. Çok zor bir sabah uyandık. Korkunç haberlerle güne başladık. Hatay'da içi içe yaşayan bir milletiz. Can kaybımız inanılmaz büyük. Selam verdiğimiz herkes öldü diyebiliriz. Çiftçilikle toprakla geçinen bir aile olduğumuz için, ben buradan gitmeyi düşünmedim. Hepsiburada beni aradı ve her türlü destek vereceklerini ilettiler. Destek kampanyasıyla bizi üst seviyelere taşıdılar. Sürekli gelen sipariş dekontlarını görmeye başladık. Lojistik destek vermeye başladılar. Muazzam bir destekle karşılaştım, çok çok teşekkür ediyorum. Uzun bir sürede yardıma ihtiyacımız var kısa vadede olmaması gerekiyor. Kadın istihdamını artırarak, çok daha fazla destekler sürdüğü sürece, bir iki yıla kadar toparlanırız diye düşünüyorum. Elimdeki tüm stokları Hepsiburada sayesinde tükettim yeniden dün ham madde üretimine geçtim."
PROGRAMIN DETAYLARI
Bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnaf iki yıl boyunca, Hepsiburada'nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenecek.
5 bin girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler verilecek.
Bölgedeki üç şehirde "E-ticaret İhtisas Merkezi" kurulacak.
Program kapsamında 120 bin kişinin istihdamına; 500 bin kişinin geçimine katkı sağlanacak.
İki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye'ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL'lik satış hacmi yaratılacak.
Programda ayrıca çocuklar, gençler ve aileler için eğitim ve sosyal destekler de yer alıyor.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı