Çünkü kadınlar için saçlar sağlıklı, bakımlı ve canlı bir görünümde olmalıdır. Gerçi son dönemlerde erkekler de keratin bakımı yaptırmaktadır. Bu da demek oluyor ki en az kadınlar gibi erkekler de saç bakımlarına özen göstermekte.
Bu yazıda keratin bakımı nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir sorularını sizler için yanıtlamaya çalıştık. İşte detaylar…
Keratin Bakımı Nedir?
Keratin bakımı, yıpranmış, cansız, sağlıksız ve bakımsız saçların eski sağlığına ve güzelliğine kavuşması için yapılan bir bakımdır. Keratin, insan vücudunda doğası gereği bulunan bir proteindir ve bu proteinin azalmasıyla saçlar sağlığını yitirmiş oluyor. İşte bunun önüne geçmek için de keratin bakımı yapılıyor.
Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?
Sıra geldi keratin bakımı nasıl yapılır sorusuna. Aslında keratin bakımı güzellik merkezlerinde veya kuaförlerde yaptırılır. Fakat güzellik sektörü keratin bakımını kendi yapmak isteyenler için çeşitli keratin bakım ürünleri üretmektedir. Bu yüzden kişi tercihen keratin bakımını evinde yapabilir ya da kuaförde de yaptırabilir.
Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle evde keratin bakımı için alınan özel şampuanla saçlar iki kere olmak üzere yıkanır. Fakat kesinlikle saçlar sıcak su ile yıkanmamalıdır. Çünkü sıcak su saç ve saç derisine zarar verir ve saçları yıpratır. Bu yüzden mutlaka saçlar ılık su ile yıkanmalıdır.
- İkinci bir adım ise saçları kurutmak. Kurutma makinesi ile kurutmak elbette tercih meselesi ama keratin bakımı yapılacaksa saçlar doğal bir şekilde kurumaya bırakılmalıdır. Bunun sebebi ise ısının saçlara zararlı olmasındandır.
- Üçüncü adım saçlara keratin serumunun sürülmesi. Fakat bu keratin serumu saç diplerine sürülmemeli ve daha sonra da kurumaya bırakılmalıdır. Saçın bu serumu iyice yemesi için tarak kullanılabilir. Bir de saçlar hiçbir şekilde bağlanmamalı aksine açık bırakılmalıdır.
- Bu işlemin ardından saçlar tekrar yıkanmalıdır. Sonrasında saçtaki fazla su havlu yardımıyla alınmalıdır.
- Sıra geldi keratin kremine. Bu maske saçlara uygulanmalı ve sonra da 15-20 dakika kadar bekletilip ılık su ile durulanmalıdır.
- Son adım ise keratin yağı. Tercihen ıslak ya da kuru saça keratin yağı uygulanabilir. Ama eğer saçlar hala cansız ve sağlıksız görünüyorsa.
Evde keratin bakımı bu kadardı. Saçlar eski sağlığına kavuşana kadar haftada bir kez olmak üzere keratin bakımı yapılabilir. Bu süreçte saçlar fön, düzleştirici ve maşa gibi aşırı ısıya sahip saç şekillendirme aletlerine maruz kalmamalıdır. Saçlar olabildiğince doğal haline bırakılmalıdır.
Keratin Bakımı Faydaları
- Hasar görmüş saçları onarır ve sağlıklı bir görünüm sağlar.
- Saçlar hacimli, dolgun ve parlak bir görünüme sahip olur.
- Etkisi en az 3 ay sürer.
- Saçların kabarmasının ve elektriklenmesinin önüne geçer.
- Saçların düz görünmesini sağlar.
- İncelmiş saç tellerinin kalınlaşmasını destekler ve saç kırılması, saç dökülmesi ve kepeklenmesi gibi durumların önüne geçer.
- Saçların vitamin ihtiyacını karşılar.
- Saçları besler.
- Saçların birbirine dolanmasını önler.