Zeytinyağı diye zehir tüketmeyin, bakın bozuk zeytinyağı nasıl anlaşılıyor
Zeytinyağı soframızdan eksik olmayan en faydalı besinlerden biridir. Ancak bozuk zeytinyağı sağlığımız için zararlı olabiliyor. Bozuk zeytinyağını anlamak ise bazı yöntemlerle mümkündür.
Zeytinyağı en faydalı besinlerden biridir. Zeytinyağı sofralarımızdan hiç eksik olmaz. Salatalarda kullandığımız bu harika yağ aynı zamanda çok sayıda yemeğin baş malzemesidir.
Dolma, Biber dolması, Kızartmalar, Hamur İşleri, Enginar, Barbunya, Patlıcan yemekleri kısacası bir çok yemekte zeytinyağı kullanırız. Çorbalarımıza bile zeytinyağı eklediğimiz olur. Yaptığımız kısıra veya köfteye hatta et yemeklerine bile.
Kısacası zeytinyağı hayatımızın bir parçası.. Bu harika besin için doğal anne sütü kadar faydalı bile denilir. Zeytin özünden elde edilen zeytinyağı on yıllardır sofralarımızdan eksik olmamaktadır.
Ancak bazı durumlarda zeytinyağı tehlikeli hale dönüşebilmektedir. Bozulmaz sanılan zeytinyağı zamanla bozulabilmektedir. İyi muhafaza edilmemişse bozulan zeytinyağı zararlı hale dönüşebilmekte ve besinlere faydadan çok zarar vermektedir.
Bozuk zeytinyağını anlamak ise bazı yöntemlerle mümkündür. Bu kapsamda Haberciniz.biz internet sitesinde bozuk zeytinyağının nasıl anlaşılacağına dair bir haber yayınlandı. Yayınlanan haberde zeytinyağının nasıl muhafaza edilmesi gerektiğine dair de bir bilgi veriliyor.
ZEYTİNYAĞININ BOZULDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ?
Bozuk bir zeytinyağını anlamak için ilk olarak zeytinyağını bir fincana dökün, kokusunda bir ağırlık varsa tat testi yapmak gerekir. Bazı yağlar cinsine göre küçük miktarlarda ağırlık taşıyabilir. O nedenle tat testini mutlaka yapın. Bir tatlı kaşığı yağı ağzınıza alın ama yutmayın. Ağzınızın içinde gezdirdikten sonra yağı tükürün. Eğer ağzınızda kötü bir tat kaldıysa o zaman zeytinyağınız bozulmuş demektir.
ZEYTİNYAĞI NASIL KORUNUR?
Zeytinyağınızın bozulmaması için karanlık bir ortamda mümkünse teneke kutuda saklamalısınız. Zeytinyağı ışık ve sıcaklık gördüğünde yavaş yavaş bozulmaya başlar. O yüzden serin, kuru ve karanlık bir ortam tercih edin.
Kaynak: Haberciniz.biz