“İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendiriyoruz”

“İnovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendiriyoruz”

Türkiye'de yerli girişimleri desteklemek amacıyla faaliyete geçtiklerini söyleyen Noviboard kurucusu Dr. Ömer Özdinç, "Üniversite-sanayi iş birliğini,...

İSTANBUL, (DHA)- Türkiye'de yerli girişimleri desteklemek amacıyla faaliyete geçtiklerini söyleyen Noviboard kurucusu Dr. Ömer Özdinç, "Üniversite-sanayi iş birliğini, yatırımcıların girişimcilerle buluş̧masını, deneyimli mentorların yeni nesil girişimcilerle eşleşmesini sağlayarak yeni fırsatların ortaya çıkmasına katkıda bulunuyoruz. Böylece inovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendiriyoruz" dedi.

Platformlarıyla birlikte Ar-Ge merkezleri, teknoparklar, girişimciler, yatırımcılar, üniversiteler ve mentorlar arasında köprü görevini üstlendiklerini ifade eden Noviboard kurucusu Dr. Ömer Özdinç, "Aslında kapsamlı bir etkileşim panosunu yönetiyoruz. Türkiye'nin önde gelen inovasyon projelerini ve iş fikirlerini destekleyerek, iş birliklerini kolaylaştırıyoruz. Proje birlikteliklerini, üniversite-sanayi iş birliğini, yatırımcıların girişimcilerle buluş̧masını, deneyimli mentorların yeni nesil girişimcilerle eşleşmesini sağlayarak yeni fırsatların ortaya çıkmasına katkıda bulunuyoruz. Böylece inovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendiriyoruz" diye konuştu.

"GELENEKSEL YÖNTEMLERİN VERİMLİ OLMADIĞINI FARK ETTİK"

Diğer platformların aksine çok daha geniş bir kitleye hitap ettiklerini söyleyen Özdinç, "Bir teknoloji girişimcisi, akademisyen ve danışmanlık şirketi sahibi olarak bu alanda da 15 yılı aşkın süredir çalışıyorum. Ekosistemdeki tüm aktörlerin sorunlarına temas ettik. Bu süreçte geleneksel yöntemlerin istendiği kadar verimli olmadığını fark ettik. Buradan hareketle, bu alanda inovasyon yapmaya karar verdik. Bu platformumuzda teknoloji şirketlerine, AR-GE ve tasarım merkezlerine, üniversite öğrencilerine, kuluçka dönemindeki işletmelere hitap ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Platformlarını iş birliği temelinde inşa ettiklerini söyleyen Özdinç, "Proje, çözüm, yatırımcı, mentor, partner, sponsor arayan girişimler profil oluşturarak platformumuzu kullanabilir. İlan açarak ya da açılan ilanlara başvurarak ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bu senaryonun tam tersi de mümkün. Örneğin, yatırımcılar kuluçka şirketlerine ulaşabilir, mentorlar danışmanlık yapacakları girişimleri bulabilir" diye konuştu.

"İNOVASYONUN SAĞLANMASI İÇİN KAPSAMLI BİR İŞ BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VARDI"

Mühendislik yeteneğinin oldukça önemli olduğunu, fakat tek başına yetersiz kalacağını vurgulayan Özdinç, "Uzun yıllara dayanan tecrübemiz bize sadece mühendislik yeteneğinin ya da yalnızca finans bilgisinin yeterli olmadığını öğretti. İnovasyonun sağlanması için kapsamlı bir iş birliğine ihtiyaç vardı. Noviboard'un düşünsel temeli de bu şekilde ortaya çıktı. Yegane amacımız bilginin dolaşım hızını artırmak, doğru kişi ve kurumlar arasındaki etkileşimi güçlendirmek" dedi.

"SOSYAL SERMAYESİNİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİYOR"

Sosyal sermaye kavramına da değinen Özdinç, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Günümüzde bir şirketin, girişimcinin ya da yatırımcının bir adım ileriye gitmesi için sosyal sermayesinin güçlü olması gerekiyor. Sosyal sermaye diye vurguladığımız kavram ise aslında kişilerin kurumların etkileşimde bulunabilecekleri aktör sayısı ve onlarla olan etkileşimin nitelikleri olarak özetlenebilir. Bugün inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları için en önemli güç kaynağı etkileşim. Biz de Noviboard'u kullanan kişileri ihtiyaç duydukları etkileşim yani sosyal sermaye ile hızlı bir şekilde iş birliği yapmalarını hedefliyoruz. İnovasyon ve girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları platformumuzdan yararlanarak projesini, yatırımını veya fikrini bir adım daha ileriye taşıyabilir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı