Parolapara, sanal POS hizmetini duyurdu

Parolapara, sanal POS hizmetini duyurdu

Elektronik Para Kuruluşu Parolapara, sanal POS hizmetini duyurdu. Parolapara CEO'su Fatih Çelik, "E-ticaretin hızlı büyümesi tüketicilerin alıştıkları...

İSTANBUL, (DHA)- Elektronik Para Kuruluşu Parolapara, sanal POS hizmetini duyurdu. Parolapara CEO'su Fatih Çelik, "E-ticaretin hızlı büyümesi tüketicilerin alıştıkları ödeme deneyimlerini hizmet veya ürün satın aldıkları tüm işletmelerde görme ihtiyacını beraberinde getirdi. Sanal POS gibi ödeme çözümleri, her ölçekten işletme için olmazsa olmaza dönüşüyor. Parolapara olarak, kolay Sanal POS entegrasyonu ve teknik destek konusunda kendimize güveniyoruz" dedi.

2023'ün ilk çeyreğini geride kalırken, salgının ve küresel enflasyonun tüketicilerin harcama alışkanlıklarında sebep olduğu değişimler ve KOBİ'lerin bu değişimlere nasıl ayak uydurabileceğine dair trendler konuşulmaya devam ediyor. Mastercard tarafından yayımlanan Yeni Ödemeler Endeksi'ne göre katılımcıların yüzde 64'ü kart bilgilerini girerek online ödeme yapma olasılıklarının yüksek olduğunu dile getirdi. Değişen Cüzdanlar: Yeni Tüketici Harcama Alışkanlıkları Raporu'nda hizmet odaklı küçük ve orta ölçekli işletmelerde online harcamalar 3 yılda yüzde 59 büyüdü.

ONLİNE ÖDEME ALAN KOBİ SAYISI YÜZDE 256 İLE ZİRVE YAPTI

Mastercard raporuna göre salgının ortaya çıktığı günlerden sonra online ödeme almaya başlayan küçük ve orta işletmelerin payı, geçtiğimiz her ayda pandemi öncesi seviyelerden en az yüzde 28 yüksek kalmayı başardı. Bu kıyaslamada zirve ise yüzde 256 ile yaşandı. Salgının ilk yılının kapanma ve izolasyonla geçtiğini belirten Fatih Çelik, "Bu dönemde satıcılar ve perakendeciler için online ödeme almak bir zorunluluktu. Bu zorunluluk, e-ticaretteki büyümeyle tüketici alışkanlıklarında kalıcı değişimlere sebep oldu. Bugün hayat normale dönse dahi tüketiciler giyim, market, elektronik, seyahat gibi harcamalarında online alışverişi tercih ediyor. Güçlü ve güvenli bir ödeme altyapısı, online alışverişin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Parolapara olarak kolay kurulum ve entegrasyon süreçlerimizle her ölçekten işletmeye online ödeme alabilme yetkinliklerini hızlı bir biçimde kazandırıyoruz. Üye işyerleri, kolay entegrasyonla hemen ödeme almaya başlayabiliyor" ifadelerini kullandı.

KOBİ'LER POS CİROLARINI CÜZDAN GİBİ KULLANABİLİYOR

KOBİ'lerin işlerini sürdürebilmeler, ödemelerini ve nakit akışlarını yönetebilmeleri için POS üzerinden aldıkları ödemelere erişebilmelerinin de önemli olduğunu kaydeden Fatih Çelik, "Parolapara olarak KOBİ'lere POS cirolarını cüzdan mantığıyla kullanabilme olanağı sunuyoruz. Başka bir deyişle işletmeler hak edişlerinin tamamını ister anlaşma yapılan valör tarihinde alabiliyor, isterse de belirleyeceği bir tutarı hesabında bakiye olarak bırakabiliyor. Bu bakiyeyle B2B ve B2C ödemelerini Parolapara üye işyeri paneli üzerinden kolayca gerçekleştirebiliyor" dedi.

TAKSİTLİ KREDİ KARTI İŞLEM HACİMLERİ BÜYÜYOR

Araştırmada, uzun yıllardır kredi kartına kıyasla daha hızlı büyüyen banka kartı seçeneklerinin, 2022'de yerini kredi kartına bıraktığı da kaydedildi. Rapor, taksit ve nakit avans gibi sonradan ödeme fırsatı sunan çözümlerin kredi kartı hacminin büyümesini desteklediğine işaret etti. Tüketicilerin bir süredir yaptıkları her online harcamaya bir yatırım gözüyle baktıklarını belirten Fatih Çelik, "Tüketiciler ellerindeki nakit parayı harcamak yerine, alım güçlerine güvendikleri noktada borçlanmayı tercih ediyor. Üstelik işlem başına ortalama alışveriş tutarı da artan fiyatlara rağmen büyümeyi sürdürüyor. Hâl böyleyken taksitli ödeme seçenekleri önem kazanıyor. Parolapara'nın Sanal POS çözümünü kullanan üye işyerleri, kolayca tamamlanan tek bir entegrasyonla, ortak bir ödeme sayfasından tüm bankaların kredi kartlarına taksit yapabilir duruma geliyor. Taksit seçeneği sunmak müşteri gözünde önemli bir tercih sebebi" diye konuştu.

"MÜŞTERİ SADAKATİNİN ÖN KOŞULU ÖDEME DENEYİMİ"

E-ticaret ve online ödeme alma çözümleri denince akla yalnızca pazaryerlerinde faaliyet gösteren online mağazaların gelmemesi gerektiğini belirten Çelik, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Pek çok bireysel satıcı Instagram gibi sosyal ağları bir online satış kanalına dönüştürüyor. KOBİ'ler işlerinin devamlılığını sağlayabilmek için pazaryerlerinin yanı sıra kendilerine ait e-ticaret sitelerinde de satış yapıyor. Kesintisiz ve güvenli bir ödeme deneyimi, son yıllarda e-ticarette müşteri sadakatinin ön koşulu oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın lisans verdiği ve PCI-DSS 1. seviye güvenlik sertifikasına sahip bir elektronik para ve ödeme şirketi olarak online ödeme altyapısına ihtiyaç duyan bireysel satıcılara Parola Link ile Ödeme Alma, e-ticaret sitesi sahiplerine ise Sanal POS çözümü ve API entegrasyonu gibi farklı ödeme alma hizmeti seçenekleri sunuyoruz. Sektöre ve işlem hacmine göre belirlenen komisyon oranlarımızla rekabetçi bir noktada konumlanıyor, kurulum ücreti, yıllık veya aylık sabit ücret gibi sürpriz maliyetler çıkarmadan tüm KOBİ'ler için ödeme alma araçları geliştiriyoruz. Parolapara olarak sunduğumuz ticari ürünlerle satış yapmak ve ödeme almak kolaylaşıyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı