Yerli e-ticaret platformu Türk ürünlerini yurt dışına ulaştırıyor

Yerli e-ticaret platformu Türk ürünlerini yurt dışına ulaştırıyor

İstanbul'da bir otelde düzenlenen Uçtan Uca E-İhracat Platformu lansmanında hedeflerine yönelik konuşan Mega Merchant'ın Kurucu ve CEO'su Yaman Alpata, "Altyapımızı,...

İSTANBUL, (DHA) - İstanbul'da bir otelde düzenlenen Uçtan Uca E-İhracat Platformu lansmanında hedeflerine yönelik konuşan Mega Merchant'ın Kurucu ve CEO'su Yaman Alpata, "Altyapımızı, ürünleri dünyanın her bölgesine kolayca ulaştırmak için tasarladık. Platformu kullanan markalar, pazar ve rekabet analizi, entegrasyon, pazaryeri yönetimi, içerik yerelleştirilme, marka yönetimi, reklam ve pazarlama çalışmaları gibi birçok alanda uzmanlığımızdan tek çatı altında faydalanıyor. Uçtan uca entegre yurt dışı depo ağı, sipariş karşılama (fulfillment) yazılımı ve avantajlı kargo anlaşmaları sayesinde e-ihracat hedeflerine çok daha hızlı ve sıfır yatırım ile ulaşıyor" dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan "e-ihracat konsorsiyumu" unvanını alan Mega Merchant, 80 milyon TL'yi aşan teşvik paketini konsorsiyuma dahil olan markalara kullandırmak üzere yetkilendirilmiş oldu. Şimdiden 50 marka ile iş birliği ve e-ihracata aracılık sözleşmesi imzaladıklarını söyleyen Yaman Alpata, daha fazla firmayı bu avantajlardan faydalandırmayı hedeflediklerini aktardı.

Tekstilden kozmetiğe, otomotivden mobilyaya birçok farklı sektörde faaliyet gösteren, alanında lider şirketlerin üst yönetici ve temsilcileri İstanbul'da Mega Merchant ile Propars'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Uçtan Uca E-İhracat Platformu" lansmanında bir araya geldi. Buluşmada Mega Merchant Kurucusu ve CEO'su Yaman Alpata ile Propars'ın Kurucu Ortağı Engin Sezgin, e-ihracat konusunda global pazaryerlerinde mağaza açmaktan ürün listelenmesine, pazarlama faaliyetlerinden marka itibar yönetimine, yurt dışı depolamadan lojistiğe kadar e-ihracatın A'dan Z'ye tüm gereksinimlerini tek çatı altında toplayan platformun ve Propars entegrasyon teknolojisinin sağladığı faydaları anlattı.

"EN İYİ İHTİMALLE 6 AY SÜREN BİR İŞİ 6 GÜNE İNDİRDİK, HEDEFİMİZ 24 SAAT"

Alpata, "E-ihracat yapabilmek için şirketlerin önünde pazaryeri yönetiminden içerik oluşturmaya, reklam ve pazarlama faaliyetlerinden marka algısı oluşturmaya, yurtdışı depolamadan lojistiğe kadar uzun bir iş listesi yer alıyor. Kalıcı başarıya ulaşmak için ise her biri ayrı uzmanlık gerektiren bu süreçlerin ilgili pazar ve pazaryerlerinin regülasyonları ile uyumlu şekilde yürütülmesi gerekiyor. Çeşitli belirsizlikler ve know-how eksikliği nedeniyle kendi alanında çok başarılı olan birçok firma, e-ihracatın getirilerinden tam anlamı ile faydalanamıyor. Bu sorunları çözmek amacıyla kurulan platformumuz, markaların Mega Merchant satıcı hesabı altında 1 haftada ve sıfır yatırım ile satışa başlamalarına, paralelde de kendi altyapılarını kurarak büyümelerine olanak sağlıyor" diye konuştu.

50'DEN FAZLA ÜLKEDE 15'TEN FAZLA PLATFORMDA HEMEN SATIŞA BAŞLAMA İMKÂNI

Üretici ve KOBİ'lerin global pazaryerlerinde sadece 24 saate satışa başlamaları için çalıştıklarını belirten Alpata, Uçtan Uca E-İhracat Platformu buluşmasında katılımcı şirket yöneticilerine sistemin faydalarını anlattı. "Mega Merchant olarak şu anda odağımız Amerika, Avrupa ve İngiltere; yeni coğrafyalar üzerinde de çalışıyoruz" diyen Alpata, sözlerine iş modelini anlatarak devam etti:

"Marka ve ürünler için öncelikle Pazar ve Rekabet Analizi ile E-İhracata Uygunluk Durum Tespiti yapıyoruz. Akabinde, devamlılığı olan, rekabetçi, kaliteli ürünleri belirliyor, pazara giriş, fiyatlama ve markalaşma stratejisini oluşturuyor, listeleme ve entegrasyon süreçlerini takiben satışa başlıyoruz. Ürünleri kesin alım ve/veya konsinye olarak alıyor, yurtdışında müşteriye en yakın yerde depoluyor, siparişlerin düşük maliyet ve yüksek hızla müşterilere ulaştırılmasını sağlıyor, iade ve müşteri soruları dahil tüm süreci uçtan uca yönetiyoruz. İş ortaklarımızın e-ihracat altyapımızdan ve teknolojimizden sabit bir ücret ödemeden faydalanmalarını sağlıyoruz."

Pazaryerlerinin satıcılardan beklediği teknoloji ve operasyon şartlarını markalar adına yerine getirdiklerini ifade eden Propars'ın Kurucu Ortağı Engin Sezgin ise bu alanda stratejik bir görevi üstlendiklerini kaydetti. Sezgin, "Propars Amazon'un yurt dışı pazaryerleri ile entegrasyonu olan, Amazon ile veri alışverişi yapabilen Türkiye'deki tek yazılım ve servis firmasıdır. Dünyada ise e-ticaret alanında bu kadar kapsamlı şekilde teknik hizmet verebilen birkaç kuruluş arasında bulunmaktadır. Hem servis kalitesi hem de teknoloji olarak rakiplerimize oranla oldukça ileri düzeydeyiz. Amacımız daha fazla pazaryeri, kargo firması, ödeme yöntemi ve ERP çözümleri ile entegre olarak Türk markalarının dünya pazarlarında ön sıralarda yer almasını, satış yapmasını ve tanınmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı